Venetië, op en top zichzelf

/Venetië, op en top zichzelf
Venetië, op en top zichzelf 2017-05-03T19:04:55+00:00

Als enige stad op palen in Italië mag Venetië zich uniek noemen. En juist die uniciteit maakt van Venetië zo’n top vakantiebestemming. Een citytrip naar Venetië staat wereldwijd hoog op de bucketlists van mensen. En dat is niet voor niets. Venetië heeft je veel te bieden.

Een stedentrip of een vakantie naar Venetië boeken betekent opsnuiven van veel cultuur en het bekijken van unieke architectuur. Aangevuld met die heerlijke Italiaanse vakantiesfeer. De stad ligt in het noordoosten van Italië aan de Golf van Venetië. Een onderdeel van de Adriatische Zee. Het klimaat is er, zeker in de zomer, uitstekend. Warm en droog.

Gondels en kanalen

En het is ook juist dit klimaat dat deels heeft bijgedragen aan het feit dat Venetië zoveel bezienswaardigheden te bieden heeft. De eeuwenoude gebouwen zijn in het droge klimaat in een hele goede conditie gebleven. Allereerst is de stad natuurlijk beroemd om de infrastructuur. Of eigenlijk misschien juist om het ontbreken daarvan. Wat in de meeste steden geplaveide straten zouden zijn, zijn in Venetië kanalen.

Ontelbare watergangen doorkruisen de stad. En ontelbare gondels bewegen zich daar al eeuwenlang overheen. Het bekendste kanaal is het Canal Grande, dat met een lengte van 4 kilometer de slagader van de stad vormt.

Bezienswaardigheden van Venetië

Maar naast de kanalen kun je in de stad nog veel meer bezienswaardigheden en hoogtepunten bezoeken. Een vakantie of stedentrip naar Venetië brengt je ook naar bijvoorbeeld het Dogepaleis, naar het San Marcoplein met de basiliek en naar de Rialtobrug. Allemaal wereldberoemde topbestemmingen in een zonovergoten stad. Een stedentrip boeken tijdens het twaalf dagen durende, eeuwenoude Venetiaanse Carnaval in februari zal je helemaal een bijzondere vakantie opleveren. Het is dan wel druk in de stad en de prijzen zullen wat hoger liggen, maar dan ben je wel getuige van een in de hele wereld uniek Carnavalsfeest.