Vervoer op de Dominicaanse Republiek

/Vervoer op de Dominicaanse Republiek
Vervoer op de Dominicaanse Republiek 2017-12-19T14:55:20+00:00

Ga jij binnenkort op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Dan is het slim om dit artikel aandachtig door te lezen. Dit prachtige eiland verkennen kan namelijk op verschillende manieren. Hieronder lees jij meer over de vervoersmogelijkheden op de Dominicaanse Republiek.

Vervoersmiddelen op de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft veel in petto voor de bezoekers. De cultuurliefhebbers willen dan ook niets liever dan al het moois op het eiland ontdekken. Dit kan met de bus, de auto en zelfs per vliegtuig. Er zijn onwijs veel mogelijkheden!

Reis met het vliegtuig

De Dominicaanse Republiek is bepaald geen klein eiland, sommige gedeeltes van het eiland kunnen dan ook het beste per vliegtuig worden bereikt. Met een binnenlandse vlucht is het mogelijk om Punta Cana, Samana, Santo Domingo, Santiago en Puerto Plata te bereiken. Het huren van een klein vliegtuigje is ook mogelijk, het zal beslist een unieke ervaring zijn.

Bussen op de Dominicaanse Republiek

De goedkoopste manier door de Dominicaanse Republiek te reizen is per bus. Met name de minibussen zijn bepaald niet prijzig, het is dan ook niet gek dat de lokale bevolking veel gebruik maakt van deze bussen, welke ook wel guaguas genoemd worden. Er zijn geen vaste tijden waarop deze minibussen over het eiland rijden. Zodra er een bus langs zal rijden, dan is het een kwestie van hand in de lucht en hopen op een plekje.

Naast de goedkope minibussen zijn er ook luxere busjes die over de Dominicaanse Republiek rijden, deze hebben bijvoorbeeld ook airconditioning. Deze luxe bussen zijn van bepaalde organisaties op het eiland en zijn dan ook duurder dan de minibussen. Opstappen op een grotere bus kan bij de bekende terminals op het eiland.

Taxi’s

Op de Dominicaanse Republiek zijn vanzelfsprekend ook meer dan genoeg taxi’s te vinden. Deze taxi’s rijden voornamelijk door de grotere steden op het eiland en kennen geen meter. De prijs zal voor vertrek worden vastgesteld. Er zijn ook speciale auto’s (Públicos) die van stad naar stad rijden, deze zijn erg goedkoop. Een andere uitdagende manier van reizen is met een motoconchos, deze brommers fungeren als taxi zijn voornamelijk voor zeer korte ritjes bedoelt.

Huur een auto op de Dominicaanse Republiek

Het is mogelijk om op de Dominicaanse Republiek een auto te huren, maar dit is wel een zeer prijzige optie. Reserveer altijd van te voren een auto, dan heb je meestal wel de goedkoopste prijs te pakken. Het verkeer op de Dominicaanse Republiek is erg chaotisch en bijna geen enkele bestuurder zal rekening houden met regels. Let er ook op dat er geen waardevolle spullen worden achtergelaten in de auto. Criminaliteit komt overal voor en dus ook op de Dominicaanse Republiek.