Visum voor Cuba

/Visum voor Cuba
Visum voor Cuba 2017-12-19T14:55:53+00:00

Visum voor Cuba
Tegenwoordig is het voor de meeste vakantiegangers niet langer meer noodzakelijk om een visum aan te vragen, dit hoeft slechts nog maar voor een klein aantal landen. Ga jij binnenkort naar Cuba, dan dient er wel nog altijd een visum aangevraagd te worden. Bij de meeste reisorganisaties zal het visum inbegrepen zijn bij de prijs van de totale vakantie, maar vraag dit wel altijd even na. Wil jij op eigen houtje de reis gaan maken, bekijk dan hieronder welke stappen er ondernomen moeten worden voor een visum.

Paspoort
Een visum aanvragen is gemakkelijk, maar jij dient wel over een geldig paspoort te beschikken. Daarnaast dient het paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Op enkele sites is te lezen dat dit ook met nog één maand kan, maar deze berichten kloppen niet. Toch twijfels? Neem dan even contract op met de ambassade van Cuba of ga even langs het reisbureau.

Aanvraag van het visum (Cuba)
Het is op vier verschillende manieren mogelijk om aan een visum voor Cuba te komen. De gemakkelijkste manier is om even de website ‘Cubavisa.net’ te bezoeken, hier kan gemakkelijk en snel een visum worden aangevraagd. Het is ook mogelijk om persoonlijk naar het consulaat in Rotterdam te gaan of een ANWB winkel. Daarnaast kan een visum ook in veel gevallen worden afgehaald bij de reisorganisatie of zelfs de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Consulaat in Rotterdam
De meest betrouwbare manier is vanzelfsprekend om het visum zelf op te halen bij het consulaat in Rotterdam. Deze vestiging is doordeweeks geopend, maar tot 12:00 uur. Let op, het consulaat is gesloten op elke feestdag, ook de Cubaanse feestdagen.

Cubavisa.net
Een zeer simpele mogelijkheid om aan een visum te komen is via de website Cubavisa.net. De kosten zijn 25 euro, maar dan moet de koper het formulier zelf invullen. Voor een bedrag van 30 euro zal Cubavisa het visum voor jou invullen, vergeet dan niet om een kopie van jouw paspoort op te sturen.