Waarom een vakantie naar Spanje?

//Waarom een vakantie naar Spanje?

Jaarlijks trekken duizenden vakantiegangers vanuit Nederland naar Spanje. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo bijzonder aan Spanje dat het jaarlijks zoveel mensen trekt? Iedereen weet natuurlijk dat er mooie stranden zijn en dat het weer er aangenaam is, maar Spanje is nog zoveel meer dan dat. Hieronder worden een aantal punten aangehaald waarom Spanje zo’n ideaal vakantieland is.

Veelzijdigheid

Een vakantie naar Spanje, er is waarschijnlijk niemand die dat op dit moment zal afslaan. Een van de redenen waarom Spanje als vakantieland zo in trek is, is omdat het land een grote veelzijdigheid kent. Ongeacht wat de samenstelling is van je reisgezelschap, er is voor ieder wel wat wils. Ouderen trekken bijvoorbeeld jaarlijks veel naar het rustige Benidorm om te genieten, terwijl veel ouders met kinderen op vakantie gaan naar het Spaanse eiland Mallorca. Hier vind je prachtige badplaatsen waar je kan genieten van de rust, maar daarentegen zijn er in de omgeving ook genoeg dingen om te doen. Ben je juist op zoek naar een vakantie waarin uitgaan centraal staat, overweeg dan Ibiza eens. Ibiza wordt ook wel het ‘partyeiland’ genoemd, en deze naam vertelt je gelijk wat je van Ibiza kunt verwachten.

De natuur

Waar Spanje natuurlijk vooral bekend om staat, zijn de prachtige stranden. Je hebt uiteraard Atlantische en Mediterrane kusten, en beide kennen indrukwekkende stranden. In de ranglijst van de mooiste stranden ter wereld komt Spanje meerdere keren voor, en dat elk jaar weer. Van kiezelstranden tot goudgele of parelwitte zandstranden tot afgelegen baaien met azuurblauw water, dit allemaal vind je in Spanje. Maar naast dat de kustlijn van Spanje zo indrukwekkend is, is ook de binnenlandse natuur erg bijzonder. Dit komt omdat ook een prachtig berglandschap Spanje kenmerkt. In feite is Spanje zelfs, op Zwitserland na, het meest bergrijke land van Europa. De natuur in dit veelzijdige land is dus een interessante mix van strand en bergen.

Het eten

Paella, patatas bravas, albondigas… Moeten we nog meer uitleggen? De Spaanse keuken is bij vele mensen erg geliefd. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de tapas. Heerlijk de hele middag eten, allerlei verschillende gerechtjes bestellen en uitproberen, dat is uit eten gaan in Spanje. Naast dat het Spaanse eten sowieso al populair is, kun je ook eten ‘op hoog niveau’. Er zijn vele restaurants met Michelinsterren te vinden aan de Costa Brava, dus uitgebreid tafelen is zeker een optie. Verder is ook Spaanse wijn zeker het proberen waard. Helemaal niet duur, maar gegarandeerd een genot om te drinken op het terras in de Spaanse avondzon. Ook Sangria, een typisch Spaans drankje, moet je zeker niet vergeten eens te proberen.

Romeinse en Arabische invloed

Spanje is een overduidelijk Romeins bolwerk geweest. Dit zie je dan ook terug in vele prachtige architectuur. Zo vind je indrukwekkende kathedralen, kastelen, kapelletjes en bijvoorbeeld vestingwerken. Een voorbeeld hiervan is het amfitheater in Mérida uit de tijd van de Romeinen, dat nog steeds dienst doet. In de zomer worden daar regelmatig prachtige voorstellingen opgevoerd voor de vele toeristen. Maar ook is er in Spanje een duidelijke Arabische invloed te merken. Ook deze invloed zie je terug in prachtige gebouwen, maar daarnaast merk je dit in de manier waarop er landbouw wordt gevoerd en ook zie je het terug in de taal. Het belangrijkste monument met Arabische invloed dat je terugvindt in Spanje, zijn de Alhambra Paleizen. Een bezoekje hieraan is gegarandeerd een groot succes.

Kortom

Spanje is dus een heel veelzijdig land met vele mogelijkheden om je te vermaken. Er is prachtige natuur, indrukwekkend architectuur en een bijzondere cultuur. Voor elk soort vakantie kun je terecht in Spanje, van een all inclusive Spanje naar een weekje op de camping.

2018-05-02T09:32:55+00:00