Wat is er te zien in Lovina (noord Bali)? – Workshop in Tigawasa

//Wat is er te zien in Lovina (noord Bali)? – Workshop in Tigawasa

Een ochtend of middag trip (kosten RP 300.000 inclusief workshop)
Tigawasa is een dorpje in de bergen ten zuidwesten van Lovina. Het gebied is bekend vanwege de vele handel in bamboe, de weg er naar toe is prachtig mooi door de bossen en bergen (ongeveer 45 minuten rijden). Het dorp Tigawasa ligt ongeveer 900 meter hoog en het klimaat is heerlijk. Men bezoekt een familie thuis die een handel heeft in bamboe, zij maken veel offermandjes die gebruikt worden in de ceremonies. Men wordt ontvangen met eigen gebrande koffie, pisang goreng met palmsyrup.  Men krijgt hier een workshop hoe de offermandjes gemaakt worden, en uiteraard mag je het ook zelf proberen (en dat valt niet mee).

  

Achter het huis ligt een prachtige tuin en het is mogelijk om een wandeling te maken door deze organische tuin, wat eigenlijk meer weg heeft van een jungle. Men krijgt uitleg over hetgeen wat er allemaal groeit. De koffie bonen groeien hier in het wild, ze branden de koffie zelf en verkopen dit in het winkeltje tegen een zeer billijke prijs dus voor de koffie liefhebber is dit zeker een aanrader.

  

[1]  Indien men geïnteresseerd is in dit uitstapje kan je contact opnemen met de auteur van dit blog, johanj26@hotmail.com

 

2017-12-19T17:53:04+00:00