Wat neem ik mee op vakantie?

//Wat neem ik mee op vakantie?

Dat is een vraag waarop niet altijd even makkelijk antwoord te geven is. Wat je mee moet nemen hangt voor een groot deel af van het soort vakantie en van het jaargetijde waarin de vakantie plaats vindt. Ga je met het vliegtuig een weekje naar Turkije, dan zul je iets anders mee moeten nemen dan voor drie weken met een tent rondtrekken door Scandinaviƫ. Al zijn en blijven er natuurlijk altijd een paar dingen die je altijd en overal mee naartoe moet nemen. Een paspoort of identiteitsbewijs bijvoorbeeld. Dat moet je altijd bij je hebben. Ook in Nederland. Verder staan een gevulde toilettas, wat schone kleding en medicijnen bij veel mensen hoog genoteerd.

Reizen met vliegtuig of eigen auto

Wat neem ik mee op vakantie in het geval van een vliegreis? Daarbij zul je veel meer gelimiteerd zijn aan wat je mee kunt nemen op vakantie dan wanneer je met je eigen auto op stap gaat. Voor reizen met het vliegtuig moet je jezelf houden aan de bagage voorschriften van de vliegmaatschappij.

Voor reizen met je eigen auto moet je jezelf houden aan de maximaal toegestane massa die je op, achter en in je auto mag vervoeren. Als je gaat kamperen, dan zul je na moeten gaan of je kampeeruitrusting compleet is. Wanneer je naar een hotel of appartement gaat, dan zul je een heel stuk minder zaken voor wat betreft koken, schoonmaken en slapen nodig hebben.

Reisdocumenten en boekingsgegevens

‘Wat neem ik mee op vakantie?’ is voor elke vakantie apart te bepalen dus. Voor elk soort vakantie handig is om altijd bij de hand te hebben zijn je reisdocumenten. Ten eerste je identiteitsbewijs, maar ook bijvoorbeeld een rijbewijs of documenten met medische gegevens. En denk ook om je boekingsgegevens. Vaak heb je bij boeking vooraf op zijn minst een boekingsnummer gekregen. Als je dat bij aankomst bij het vliegtuig, je accommodatie of de veerboot kunt laten zien, dan kun je er zeker van zijn dat dit je een hoop gedoe zal schelen.

2017-12-19T18:45:13+00:00