Wat te doen op Schiphol  

//Wat te doen op Schiphol  

Schiphol is onze nationale luchthaven. De grootste van Nederland en ook één van de grotere van Europa. Schiphol kan soms wat overweldigend overkomen, zeker als je niet echt gewend bent om met het vliegtuig te reizen. Het eerste en meest belangrijke wat je op Schiphol moet doen is goed op de borden kijken. Dat begint buiten al bij aankomst. Wanneer je op Schiphol bent om op reis te gaan met het vliegtuig, dan moet je bij de vertrekhal naar binnen gaan.

Inchecken en douane

Bij aankomst in de vertrekhal kom je al vrij snel bij de incheckbalies terecht. Die vind je ook door de borden te volgen. Vaak zijn er per vliegtuigmaatschappij een aantal incheckbalies beschikbaar. Let dus op dat je bij de juiste balie in de rij gaat staan. Je kunt daar je ruimbagage inleveren en je ticket laten zien. Tegenwoordig kun je natuurlijk ook thuis al inchecken. Of bij de speciale zelfbedieningszuilen in de vertrekhal. Dat scheelt je wachttijd op Schiphol. Daarna ga je verder naar de paspoort- en bagage controle die wordt uitgevoerd door mensen van de douane.

De tijd doorkomen op Schiphol

Voor vrijwel alle vluchten die vanaf Schiphol vertrekken dien je over het algemeen minimaal twee uur van te voren al aanwezig te zijn op de luchthaven. Dat is veel meer tijd dan je kwijt zult zijn aan inchecken en douanecontrole.  Wat te doen op Schiphol in de tussenliggende tijd?

Je doet er verstandig aan om iets bij je te hebben waarmee je wachttijd door kunt komen. Een boek, een tijdschrift, je telefoon. Allemaal zaken die handig zijn. Daarnaast zijn er ook na het passeren van de douane nog diverse winkels en boetiekjes te vinden waar je wat kunt kopen. En wat ook altijd helpt om de tijd te doden is lekker even iets gaan eten of drinken in één van de restaurants.

2017-12-19T18:41:40+00:00