Winkelen in Florida

/Winkelen in Florida
Winkelen in Florida 2017-12-19T14:57:07+00:00

Het grootste gedeelte van de toeristen in Florida gaat graag even winkelen op de Amerikaanse manier. Alles is natuurlijk al groter en indrukwekkender in Amerika en datzelfde geldt voor de winkelcentra. Het is daarnaast ook zeker de moeite waard om te gaan shoppen in Florida, de prijzen van de merkkleding zijn een stuk lager als in Nederland. Als een spijkerbroek in ons land zestig euro kost, dan zal deze in Florida verkrijgbaar zijn voor twintig euro.

Hoge kortingen bij outlets

Het is mogelijk om nog goedkoper uit te zijn, daarvoor moet er een bezoekje worden gebracht aan één van de outlets. Ga bijvoorbeeld naar de grote Outlet Mall, hier zitten een groot aantal bekende merken gevestigd en kan er gebruik worden gemaakt van zeer hoge kortingen op nieuwe kleding. Andere bekende outlets zijn te vinden in het ‘The Outlets of Vero Beach’ en het indrukwekkende ‘Orlando International Premium Outlet Mall’.

Winkelcentra in Florida
De meeste winkelcentra in Florida zijn overdekt, zodat de bezoekers geen hinder ondervinden van de warmte. Daarnaast geeft het een zeer bijzonder gevoel om door zo’n immens groot overdekt winkelcentrum te wandelen. De bekende Amerikaanse warenhuizen zijn in bijna elk winkelcentrum gevestigd, zoals de JC Penny’s. Als het tijd is voor een hapje en een drankje, dan is het Foodcourt de plek. De meeste winkelcentra openen hun deuren rond tien uur in de ochtend en zijn tot acht uur in de avond geopend.

Tips voor het winkelen in Florida

– Alle geldbedragen worden zonder BTW weergegeven in de winkel, er komt dus altijd nog zes procent bij op de huidige prijs.
– Betaal met een creditcard en bespaar de bijkomende kosten van het pinnen. Betalen met een creditcard is namelijk gratis en kan al vanaf zeer lage bedragen.
– Koop niet teveel en blijf binnen de bagagegrens.
– Elke toerist mag voor 430 euro aan spullen mee terug nemen naar Nederland. Tot dat bedrag zijn de spullen belastingvrij.