Winterberg, zomer en winter een topbestemming

/Winterberg, zomer en winter een topbestemming
Winterberg, zomer en winter een topbestemming 2017-12-19T15:06:54+00:00

Een korte vakantie dichtbij huis boeken? En toch er even helemaal uit zijn? Dat kan in Winterberg. Een bijzonder populaire bestemming onder de Nederlanders, Belgen en Duitsers. Vanaf Utrecht is het slechts een kleine vier uur rijden naar Winterberg. Een toeristenoord bij uitstek, waar je zowel in de zomer als in de winter een hele fijne korte vakantie kunt doorbrengen. De stad is heel goed voorzien van restaurants, winkels, cafés, hotels en appartementen. Een zwembad, zomerrodelbaan, attractiepark en een overvloed aan fiets- en wandelmogelijkheden maken een zomervakantie in Winterberg bijzonder aantrekkelijk.

Wintersport voor één dag

Maar het allerbeste ken je Winterberg waarschijnlijk van de vele skireizen die er naartoe georganiseerd worden. Een hotel of appartement boeken in Winterberg is dan ook zo geregeld. Het skigebied van de stad is voor Duitse begrippen relatief groot en is voorzien van een grote hoeveelheid sneeuwkanonnen. Die zorgen ervoor dat je zelfs als het al weken niet gesneeuwd heeft toch op een groot aantal pistes kunt skiën. De ligging van Winterberg is met ruim 600 meter boven zeeniveau heel geschikt om de pistes al dan niet op natuurlijke wijze wit te krijgen en te houden.

Apfelstrüdel en heiße Chocolat

Of je nu een vakantie naar Winterberg wilt boeken voor in de winter of in de zomer. Eén ding zul je er in elk jaargetijde zeker aantreffen. Goed eten. Stevige Duitse kost of meer internationale gerechten zoals pizza, pasta’s of dönner. Alles is te vinden in Winterberg. In de winter smaakt de warme chocolademelk je wellicht net iets beter dan in de zomervakantie, maar de Apfelstrüdel en Bratwurst gaan er altijd wel in. Zeker voor een vakantie met het hele gezin of juist voor een korte, actieve vakantie waarin je gaat skiën of mountainbiken met vrienden is Winterberg een prima bereikbare en betaalbare, relatief goedkoop te boeken bestemming.