Winters Noorwegen

/Winters Noorwegen
Winters Noorwegen 2017-12-19T15:18:23+00:00

Een vakantie boeken naar Noorwegen in de winter. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een vakantie wilt gaan boeken. Maar juist in de Winter heeft dit land je veel te bieden. Het ligt in Scandinavië en is daarmee, zeker in de bergen een land dat vrij zeker is van sneeuw in de winter. De streek rond Hamar en Lillehammer is je misschien nog wel bekend als streek waar de Olympische winterspelen gehouden zijn. Een mooie kans om van wintersport faciliteiten gebruik te maken die op Olympisch niveau zijn aangelegd.

Skispringen en telemarkskiën

Naast het normale alpine skiën kun je tijdens een vakantie in Noorwegen ook gebruik maken van de mogelijkheid om met wat onbekendere wintersport onderdelen in aanraking te komen. Noorwegen en dan met name de streek Telemark is de bakermat van het Telemark skiën. Een skivorm waarbij je hakken niet vast verbonden zijn met je ski’s.

De Noren zijn zelf groot fan van skischansspringen en dus zul je in bijna elk gebied met sneeuw grote en ook kleinere skischansen aantreffen. Het bijwonen van een toernooi vanaf de Olympische schans in Lillehammer is hierin natuurlijk het mooist tijdens je Noorse vakantie.

Bezienswaardigheden van Noorwegen

De grootste bezienswaardigheid van Noorwegen in de winter is het noorderlicht. Dit kun je in heel Scandinavië soms zien verschijnen aan de nachtelijke horizon. Een vakantie boeken om het noorderlicht te gaan bekijken kun je het beste doen tussen september en april. In de winter.

Noorderlicht verschijnt maar af en toe. Hoe dichter bij de poolcirkel je de vakantie in Noorwegen boekt, hoe groter is de kans dat je het gekleurde schijnsel in de lucht daadwerkelijk kunt waarnemen.

Naast het Noorderlicht is in de winter het landschap van Noorwegen op zich ook een bezienswaardigheid. Zeker op de gletsjers en bergen van de Hardangervidda zul je kunnen genieten van prachtige vergezichten.