Wintersport Canada

/Wintersport Canada
Wintersport Canada 2017-12-19T15:33:03+00:00

De wintersporters verkiezen tegenwoordig Canada boven de Europese skigebieden. Het is even vliegen, maar het is het meer dan waard. De populairste skigebieden van het land zijn Sun Peaks, Lake Louise en Whistler. Vanwege het Canadese klimaat zal er voornamelijk gebruik worden gemaakt van poedersneeuw.

Geen massatoerisme
Een groot voordeel van de Canadese skigebieden is de rust, aangezien dit land nog geen massatoerisme kent. Hierdoor hoeven de wintersporters geen lange tijd te wachten voor de liften, maar kan er gelijk geskied of gesnowboard worden. De accommodaties liggen in de meeste gevallen nabij de skiliften. Canada beschikt ook over diverse oorden, waar heerlijk genoten kan worden van de wellness faciliteiten.

Wintersport in Lake Louise
De Europese wintersportbestemming zijn nog altijd razend populair, maar steeds meer vakantiegangers verkiezen Canada boven deze gebieden. Helemaal niet zo raar, aangezien Canada diverse grote pluspunten kent. De wintersportgebieden in Canada beschikken over moderne faciliteiten, zeer goede accommodaties en geen massatoerisme.

Het Canadese skigebied ‘Lake Louise’ is in opkomst en verwelkomt elk jaar meer wintersporters. Lake Louise ligt in het skigebied Banff-Lake Louise. Dit skigebied kent rond de 140 kilometer aan skipistes, waar zowel de snowboarder als de skiër zijn gang kan gaan. De maximale hoogte in Lake Louise ligt op 2630 meter. De zeven skiliften helpen de wintersporter om de top te bereiken.

Skipistes in Lake Louise
De startende wintersporter kan zichzelf prima vermaken met 35 kilometer aan blauwe skipistes. De ervaren sporter kan gebruik maken van 62 kilometer aan rode skipistes en 42 kilometer aan zwarte skipistes. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 24 euro (kinderprijs), volwassenen betalen 64 euro.

Wintersport in Sun Peaks
Vergeet de Europese wintersportbestemmingen en kies dit jaar voor een vakantie in het indrukwekkende Canada. Dit wintersportland maakt een enorme groei door, steeds meer Nederlandse vakantiegangers vliegen naar dit unieke skiland. De faciliteiten in Canada zijn hyper modern en de accommodaties zijn van hoge kwaliteit.

Het skigebied ‘Sun Peaks’ is één van de populairste skigebieden van het land. Sun Peaks ligt in Kamloops en beschikt over meer dan 130 kilometer aan skipistes. De pistes zijn verdeeld in skipistes voor skiërs en snowboarders. Er kan gebruik worden gemaakt van in totaal negen skiliften, deze brengen de wintersporter naar een maximale hoogte van ruim 2000 meter.

Skipistes in Sun Peaks
Sun Peaks kent een totaal van ruim 130 kilometer aan skipistes. De beginnende wintersporter kan zich vermaken met meer dan 13 kilometer aan blauwe skipistes. Daarnaast ligt er nog 80 kilometer aan rode skipistes en 44 kilometer aan zwarte skipistes klaar. De skipassen zijn