Wintersport Finland

/Wintersport Finland
Wintersport Finland 2017-12-19T15:39:39+00:00

Ga jij ook dit jaar weer op wintersport? Dan raden wij Finland als wintersportbestemming aan. Dit Noord-Europese land kent een indrukwekkende diversiteit aan activiteiten, zeer goede faciliteiten en sneeuwzekerheid. Maak een skitocht door de prachtige Finse natuur, breng een bezoek aan het betoverende Lapland en maak een onvergetelijke rendierentocht.

Het wintersportgebied ‘Levi & Yllas’ is één van de bekendere skigebieden van Finland. Deze vakantiebestemming staat bekend om zijn prachtige natuur, grote spa’s en goede restaurants. Vanuit dit skigebied is het zelfs mogelijk om het Noorderlicht in levende lijve te bewonderen.

Skipistes in Finland

Finland beschikt over ruim driehonderd kilometer aan skipistes, welke stuk voor stuk officieel geregistreerd staan. De maximale hoogte in Finland ligt op bijna achthonderd meter. Skipassen zijn erg goedkoop in dit Scandinavische land, de goedkoopste skipas is al verkrijgbaar vanaf vijftien euro. Let op, het gaat hier om de kinderprijs.

Levi

Terwijl menig Nederlander in de auto zit richting Oostenrijk, is het ook mogelijk om te kiezen voor het Noorden van Finland. Maak een reis naar het indrukwekkende Lapland en geniet van een heerlijke wintersportvakantie in Levi.

Levi kent rond de veertig kilometer aan skipistes en bijna zes kilometer aan skiroute. De maximale hoogte in Levi ligt op ruim vijfhonderd meter en er staan 25 skiliften klaar om de sporters naar boven te brengen. Het grootste gedeelte van de skipistes zijn rode pistes, slechts een klein gedeelte is zwart. Skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 26 euro in Levi.

Ruka

Een andere geweldige wintersportbestemming in Noord-Finland is Ruka. Dit skigebied kent een totaal van 24 kilometer aan skipistes en achttien skiliften. De maximale hoogte ligt in Ruka op 492 meter. Ruka beschikt over ruim vijftien kilometer aan blauwe pistes, maar ook over zes kilometer aan rode pistes en nog drie kilometer aan zwarte skipistes. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 24 euro.