Wintersport Hittisau

/Wintersport Hittisau
Wintersport Hittisau 2017-12-19T15:42:30+00:00

Wintersport in Hittisau
Hittisau ligt in het Bregenzerwald, wat ook wel bekend staat als een gebied met kleinere skigebieden. Deze skibestemming staat voornamelijk bekend om zijn gastvrijheid, rustieke karakter en prachtige natuur. Waar er in Hittisau in de zomer vooral wandelaars te vinden zijn, komen er in de winterperiode enkel nog skiërs, snowboarders en langlaufers naar dit skigebied. Deze vakantiebestemming kent slechts een enkele skilift, deze brengt de wintersporters naar de Hittisau-Hochhaderich Alpenarena.

Hittisau ligt op achthonderd meter hoogte en wordt omringt door diverse andere skidorpen. Het is dan ook mogelijk om een uitstapje te maken naar dorpen als Alberschwende of Egg-Schetteregg. Wandelaars kunnen gebruik maken van meer dan honderd kilometer aan indrukwekkende routes. Het is ook leuk om een bezoekje te brengen aan het lokale vrouwenmuseum in Hittisau.

Skipistes in Hittisau
Hittisau beschikt over dertien kilometer aan blauwe skipistes, ruim twintig kilometer aan rode skipistes en zes kilometer aan zwarte skipistes. Daarnaast kent dit Oostenrijkse skigebied een mooie aantal van vijftien sleepliften en drie stoeltjesliften.