Wintersport in Alpe du Grand Serre

//Wintersport in Alpe du Grand Serre

Wintersport in Alpe du Grand Serre
Het Franse Alpe du Grand Serre is al tijden een populaire vakantiebestemming onder de wintersporters. Niet gek ook, want dit dorp staat bekend om zijn ruime faciliteiten en rust. De massatoerisme is hier nog niet aanwezig en daar kan de echte rustzoeker nog van genieten. Alpe du Grand Serre is te vinden nabij het bekende natuurpark Des Ecrins, waar overigens ook diverse prachtige wandelroutes te vinden zijn.

Alpe du Grand Serre ligt op meer dan dertienhonderd meter en beschikt over hypermoderne skifaciliteiten. Het gezellige en ouderwetse centrum van Alpe du Grand Serre is de ideale plek om te genieten van een diner of om een drankje te nuttigen.

Pistes in Alpe du Grand Serre
Alpe du Grand Serre kent rond de negen kilometer aan groene pistes, bijna dertig kilometer aan blauwe pistes en zeventien kilometer aan rode pistes. De liefhebbers kunnen hun borst natmaken op tweeduizend meter aan zwarte pistes. De wintersporters hebben in Alpe du Grand Serre ruim twintig skiliften tot hun beschikking.

Wintersport in Alpe du Grand Serre
Het Franse wintersport gebied Alpe du Grand Serre is een wat minder groot en massaal gebied dan je van Frankrijk gewend bent. Het ligt in de Isère en is geliefd bij veel families die met het gezin op vakantie gaan. Het is een gemoedelijk gebied wat naast de gewone pistes bij goede sneeuw ook veel off-piste mogelijkheden heeft. Het gebied ligt heel dicht bij Grenoble en daardoor is het uitstekend en snel te bereiken met het vliegtuig of de hoge snelheidstrein, de TGV. Het gebied ligt heel dicht bij Alpe d’Huez. Wat natuurlijk ook een bezoekje waard is.

Gezelligheid en sfeer in het dorpscentrum

Het wintersport gebied heeft mooie wandelroutes en, zoals we van de Fransen gewend zijn, hypermoderne skifaciliteiten. De pistes zijn er groen, blauw en rood. Er is een zwarte piste, maar voor de skiër die meer uitdaging zoekt zijn er meer dan genoeg off-piste mogelijkheden en 2 funparks. Ook voor langlaufers is hier een mooi aanbod aan loipes. Wat we niet zo van de Fransen gewend zijn is dat er hier een gezellig en traditioneel dorpscentrum aanwezig is met gezellige restaurants. Alleen in de weekenden en tijdens de vakanties in Grenoble is dit wintersport gebied wat drukker, omdat dan ook de lokale bevolking hier graag komt skiën.

2018-01-16T13:16:10+00:00