wintersport in Bellwald

//wintersport in Bellwald

Wintersport in Bellwald
Zwitserland is bij uitstek het wintersportland. Het heeft fantastische en zeer uitgebreide faciliteiten. Je kunt er letterlijk geen genoeg van wintersport krijgen. In het vroegere boerendorpje Bellwald kun je echt nog de traditionele sfeer proeven van het Zwitserland van vroeger. Voor wie naast de wintersport ook echt voor de sfeer naar Zwitserland gaat. De donkerbruine houten huisjes waar je af en toe nog een koeienbel hoort uit de stalletjes brengen je helemaal terug naar toen. Er staat ook een mooie oude kerk.

Gemoedelijk en toch op toeristen gericht Alhoewel Bellwald is uitgegroeid tot een toeristisch wintersport dorp is het er nog gemoedelijk en dat maakt het juist zo fijn voor haar bezoekers. Ook het skigebied is hier klein maar fijn. Er is 39 kilometer aan pistes met een mooie verdeling over blauw, rood en zwart. Door de ligging op het zuiden heeft Bellwald veel zonuren.

Goede skibus
Om de authentieke sfeer in het dorp te bewaren zijn de meeste wintersport accommodaties net buiten het dorp gebouwd. Er is wel gezorgd voor een uitstekende verbinding met de skibus zodat iedereen snel en comfortabel naar de dorpskern of het skigebied kan komen. Het dorp ligt op 1560 meter hoogte in het Gomstal.

2017-12-19T17:17:56+00:00