Wintersport in Chili

/Wintersport in Chili
Wintersport in Chili 2017-12-19T15:43:49+00:00

Wintersport in Chili
Wintersporters hebben tegenwoordig voldoende keuze als het gaat om vakantiebestemmingen. Er kan gekozen worden voor de Europese skilanden, maar het kan ook wat verder van huis gezocht worden. Een wintersportvakantie in Chili is niet alleen uniek, maar ook gelijk een zomerse skibestemming. Dit Zuid-Amerikaanse land beschikt over meerdere skigebieden, een zomers zonnetje en een vriendelijke bevolking.

Chili is bij uitstek een bijzonder wintersportland, aangezien niet veel Nederlanders deze optie ooit hebben besproken. Maar de populariteit van Chili is enorm aan het toenemen en steeds meer wintersporters reizen in de zomermaanden af naar skigebieden als Valle Nevado en Portillo. Het skiseizoen in Chili start in mei en loopt tot en met september.

Skiën in Portillo
In Chili zijn een handjevol skibestemmingen te vinden, maar het skigebied Portillo behoort zeker tot de bekendste. Het is ook gelijk een van de oudere vakantiebestemming voor wintersporters in het land. De eerste skiliften werden geopend in 1949 en nog altijd maken duizenden wintersporters elk jaar gebruik van de pistes in Portillo.

Portillo kent meer dan veertig kilometer aan skipistes en veertien skiliften. Het dorp van Portillo mag als rustig worden bestempeld, aangezien er slechts één hotel is te vinden. Dankzij deze kalmte hoeft er ook nooit lang gewacht te worden voor een skilift of iets dergelijks.

Wintersporten in Valle Nevado
Valle Nevado is een wat chiquere en luxere wintersportbestemming in Chili. Het skigebied is te vinden nabij de hoofdstad Santiago en daardoor gemakkelijk te bereiken. Enkele tientallen jaren geleden begon de bouw van Valle Nevado. Luxe stond direct voorop en dat is dan ook duidelijk te merken tijdens een vakantie in dit skioord.

Ongeveer dertig jaar geleden zetten de eerste wintersporters voet op de skipistes van Valle Nevado. Tegenwoordig is het gebied een stuk drukker en gezelliger geworden en zijn er ook meer faciliteiten bijgekomen. In totaal zijn er ruim honderd kilometer aan skipistes te vinden in Valle Nevado. De maximale hoogte ligt op ruim 3600 meter en er kan gebruik worden gemaakt van een groot funpark.