Wintersport in Grau Roig (Andorra)

//Wintersport in Grau Roig (Andorra)

Wintersport in Grau Roig (Andorra)

Het skiland Andorra is al tijden populair onder de Nederlanders en met name jongeren verkiezen dit land boven Oostenrijk en Zwitserland. Een belangrijke reden hiervoor is de locatie, de prachtige pistes en vooral de goedkope prijzen. Het skigebied Grau Roig is één van de bekendste in Andorra. Dit gebied beschikt over een maximale hoogte van ruim twee kilometer en is geschikt voor jong en oud. De beginners en de kinderen kunnen gebruik maken van de blauwe pistes of de oefenweides, terwijl de wat meer ervaren wintersporter zich kan vermaken op de skipistes van de Coll Blanc.

Pistes in Grau Roig
Het bekende dorp Grau Roig ligt dichtbij het grootse skigebied Grandvalira. Hierdoor hebben de wintersporters de beschikking over een totaal van 190 kilometer aan pistes. Er ligt voor ruim 100 kilometer aan blauwe pistes, 50 kilometer aan rode pistes en 40 kilometer aan zwarte pistes. Met een totaal van 59 skiliften ben jij binnen no-time bovenop de piste!

Skischool
De wintersporters kunnen in het skigebied terecht bij één skischool, welke overigens wereldbekend is binnen Andorra. Voor een zachte prijs van 108 euro is het mogelijk om drie dagen les te krijgen. Een les van één volledige dag kost rond de 40 euro, terwijl een privéles beschikbaar zal zijn vanaf 72 euro per lesdag.

Activiteiten
De traditionele wintersporten zijn het belangrijkste in Grau Roig, maar dat is natuurlijk logisch. Wil jij toch wat anders, dan is dat heel goed mogelijk. Er liggen in dit gebied meerdere wandelroutes, maar je kan ook een vermakelijke helikoptervlucht maken.
Après-ski in Grau Roig

In Grau Roig staat de rust bovenaan, er is dan ook geen echte après-ski te vinden. Natuurlijk kan er wel een drankje worden gedronken in één van de barretjes. De meeste bezoekers sluiten de dag af met een diner in één van de lokale restaurants.

2017-12-19T17:20:10+00:00