Wintersport in Griekenland

/Wintersport in Griekenland
Wintersport in Griekenland 2018-05-02T08:18:29+00:00

Wintersport in Europa, maar toch op een unieke en bijzondere manier? Kies dan voor een wintersport vakantie in het prachtige Griekenland. Waar de meeste genieten van de Griekse zandstranden is het ook mogelijk om de piste op te gaan. Het klinkt misschien wat vreemd, maar Griekenland beschikt over diverse prachtige skidorpen. Er kan in Griekenland heerlijk genoten worden van zowel de Griekse zon, als de Griekse skipistes.

Zowel de skiër als de snowboarder kan zich goed vermaken in het mooie Griekenland. Reis af naar het noorden van het land en ontdek skigebieden zoals Kalmaktsalan en Kalavrita. De Mt. Helmos Berg en het Pindos gebergte zijn bedekt met grote pakken sneeuw.

Wintersporten in Chelmos – Kalavrita

Maak een tocht naar het skigebied Chelmos – Kalavrita, gelegen in het prachtige Peloponessie. Er staan hier ruim twaalf kilometer aan skipistes klaar voor de bezoekers. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van zeven skiliften, deze brengen de wintersporter naar een maximale hoogte van ruim 2300 meter.

De skipistes in Chelmos – Kalavrita zijn geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren wintersporter. Er ligt voor ruim drie kilometer aan blauwe skipistes, meer dan zes kilometer aan rode skipistes en twee kilometer aan zwarte skipistes. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf twintig euro.

Wintersporten in Kaimaktsalan

Het bekende Griekse skigebied Kaimaktsalan is gelegen in het Mt. Voras gebergte. Dit skigebied ligt grenst aan de Macedonische grens en staat bekend om zijn gezelligheid en sneeuwzekerheid. Er kan in Kaimaktsalan gebruik worden gemaakt van vier kilometer aan blauwe skipistes, vier kilometer aan rode skipistes en drie kilometer aan zwarte skipistes. Maar ook de langlaufers kunnen in Kaimaktsalan prima aan hun trekken komen. Al met al is