Wintersport in Spanje

/Wintersport in Spanje
Wintersport in Spanje 2017-12-19T17:01:45+00:00

De meeste wintersporters kiezen voor een wintersport vakantie naar landen als Frankrijk of Zwitserland. Maar de meeste vakantiegangers vergeten dat er nog zoveel meer keuzes zijn, zo kan er ook gekozen worden voor een wintersport vakantie naar Spanje. Vlieg naar het zonnige Sevilla en rij naar de bekende berg Sierra Nevada. Hier is namelijk een prachtig wintersportgebied te vinden, maar ook nabij Barcelona is het mogelijk om te gaan skiën of snowboarder.

Er kan in Spanje gebruik worden gemaakt van meer dan elfhonderd kilometer aan pistes. Het hoogste punt ligt op ruim 3200 meter, daarnaast staan er in dit Zuid-Europese land ook nog eens meer dan driehonderd skiliften klaar voor de wintersporters.

Skiën in Formigal
De echte avonturier kiest voor een wintersport vakantie in Spanje. De meeste waaghalzen reizen af naar Aragón. In dit gebied ligt namelijk het mooie wintersportgebied Formigal, waar ruim 130 kilometer aan skipistes klaarligt. Zestien skiliften brengen de sporters naar boven, tot een maximale hoogte van 2250 meter. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 34,50 euro!

Wintersporten in Cerler
De wintersportgebieden van Spanje zijn te vinden in Aragón, hier ligt naast Formigal ook het bekende gebied Cerler. Dit skigebied kent meer dan zeventig kilometer aan skipiste en een totaal van dertien liften. Deze liften brengen de wintersporter naar de maximale hoogte van meer dan 2600 meter.

Het grootste gedeelte van de skipistes in Cerler zijn blauw en rood. Maar er ligt ook nog bijna vijftien kilometer aan zwarte skipistes. De skipassen zijn verkrijgbaar vanaf 32,50 euro!