Wintersport naar Rusland

/Wintersport naar Rusland
Wintersport naar Rusland 2017-12-19T17:04:56+00:00

Ga jij deze winter op een welverdiende wintersport vakantie? Kies dan dit seizoen voor een bijzondere en unieke vakantiebestemming. Rusland is zo’n spannende en relatief onbekende wintersportbestemming. Het land beschikt over ruim 370 kilometer aan skipistes, welke officieel geregistreerd staan. Er kan een maximale hoogte van ruim 3800 meter bereikt worden in Rusland, het is mogelijk om deze hoogte te bereiken met één van de ruim 250 skiliften.

Het grootste skigebied van Rusland beschikt over ruim zeventig kilometer aan skipistes. Rusland is een relatief goedkoop wintersportland, aangezien skipassen al verkrijgbaar zijn vanaf zeven euro. Het overgrote gedeelte van de skigebieden zijn te vinden in het Russische gebied Oeral, op de voet gevolgd door het gebied Kaukasus.

Skiën in Rosa Khutor
In het Kaukasus gebergte is het wintersportgebied Rosa Khutor te vinden. Dit skigebied is gelegen in het alom bekende Sotsji, waar niet lang geleden nog de Olympische Winterspelen werden georganiseerd. Rosa Khutor kent meer dan zeventig kilometer aan skipistes, twintig skiliften en een maximale hoogte van ruim 2300 meter.

Er kan in Rosa Khutor gebruik worden gemaakt van rond de dertig kilometer aan blauwe skipistes, ruim twintig kilometer aan rode skipistes en meer dan twintig kilometer aan zwarte skipistes. De prijzen van skipassen beginnen bij 22 euro per persoon. Het is mogelijk om te skiën in Rosa Khutor vanaf december tot eind maart.

Wintersporten in Alpika Service
Een ander bekend skigebied in de Kaukasus is Alpika Service. Dit skigebied ligt ook nabij Sotsji en beschikt over meer dan 25 kilometer aan skipistes. Alpika Service kent meer dan genoeg faciliteiten voor zowel de skiërs als de snowboarders. Om de top (2228 meter) te kunnen bereiken kan er gebruik worden gemaakt van maar liefst tien skiliften.

Er ligt in Alpika Service ruim tien kilometer aan blauwe skipistes, tien kilometer aan rode skipistes en ruim vijf kilometer zwarte piste voor de gevorderde ski fanaten.