Wintersport Polen

/Wintersport Polen
Wintersport Polen 2017-12-19T17:06:26+00:00

De meeste Nederlandse wintersporters reizen elke winter af naar Oostenrijk of Frankrijk. Maar er zijn meer geweldige wintersport landen in Europa, wat dacht je bijvoorbeeld van Polen. Dit relatief onbekende wintersportland beschikt over voldoende faciliteiten voor een geweldige wintersport vakantie. De skigebieden in Polen zijn geschikt voor de skiërs,  snowboarders en langlaufers. De wintersportgebieden in Polen hebben een enorme groei doorgemaakt en nog altijd worden de faciliteiten beter in dit Oost-Europese land. Daarnaast is Polen zeer interessant vanwege de lage prijzen, zeker in verhouding met de bekendere wintersport landen in Europa.

Goedkoop wintersporten in Polen

Polen kent geen massatoerisme, het is allemaal wat kleinschaliger. Dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen, bijvoorbeeld minder rijen voor de skilift en goedkopere prijzen. Overnachten, dineren en skipassen zijn stukken goedkoper. Polen kent een minimale hoogte van rond de 700 meter en een maximale hoogte van 1300 meter. Polen staat bekend om de sneeuwzekerheid en de goede conditie van de sneeuw.

Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania

Polen is nog altijd relatief onbekend onder de Nederlandse wintersporters. Desondanks heeft dit wintersportland veel te bieden. De skigebieden in Polen zijn allen goed onderhouden, met name het skigebied Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania.

Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania is geen groot skigebied, er ligt slechts 23 kilometer aan skipistes. Daarnaast kent dit skigebied 19 skiliften en een maximale hoogte van meer dan negenhonderd meter. Het grootste gedeelte van de skipistes in Białka Tatrzańska – Kotelnica/Kaniówka/Bania zijn blauw, een klein gedeelte van ruim drie kilometer is rode piste.

Szymoszkowa

Polen heeft in de afgelopen jaar veel geld en tijd geïnvesteerd in de wintersportfaciliteiten van het land. Stap in het vliegtuig naar Polen en reis af naar het skigebied Szymoszkowa. Dit skigebied ligt in de Hoge Tatra en is zeer kleinschalig. Szymoszkowa beschikt over 4 kilometer aan skipiste waar je kunt genieten op maximale hoogte.