Zomerzon in de Provence

/Zomerzon in de Provence
Zomerzon in de Provence 2017-12-19T17:13:57+00:00

Een vakantie boeken naar de Provence? Het is iets wat heel veel Nederlanders regelmatig doen. De streek heeft veel te bieden voor een topvakantie. De Provence is een streek in het Zuidoosten van Frankrijk. Beroemd om de grote paarse velden vol met lavendel en om het fijne, Mediterrane klimaat. Zeker het droge en zonnige klimaat van de Provence levert een grote bijdrage aan de populariteit van het gebied als vakantiebestemming. Je kunt er zeker in de zomer vrij zeker van zijn dat je mooi weer hebt tijdens je vakantie in de Provence.

Provence, Frankrijk op zijn best

Een goedkope vakantie boeken naar de Provence kan prima. Zeker wanneer je een vakantie boekt in het voor- of naseizoen. En ook juist dan is de Provence een heel aantrekkelijke bestemming voor een vakantie. Of je nu naar een camping of naar een vakantiepark of hotel wilt. Wanneer je de geur van lavendel in de lucht wilt opsnuiven, dan doe je er verstandig aan om je vakantie in juni of juli te plannen. Maar ook later in het seizoen is er genoeg te genieten. Van het weer, van de natuur, van de Franse gemoedelijkheid en van de Provencaalse keuken.

Bezienswaardigheden van de Provence

Je vakantie in de Provence kun je in de zomer prima op een terras of op de camping doorbrengen. Dan heb je niet veel meer nodig dan een zwembad, luchtige kleding en een goed glas wijn. Maar de Provence heeft ook voor als je wat meer actie zoekt genoeg te bieden.

In het noordoosten vind je de indrukwekkende bergen van de Zeealpen. In het zuiden vind je de Middellandse Zee en in het westen de vlaktes van het Rhônedal. Oude steden zoals Orange en Avignon bieden veel culturele bezienswaardigheden. Wat je in de Provence ook eigenlijk niet mag missen is de Gorges du Verdon. Met 25 kilometer lengte de grootste bergkloof van Europa.