Zuid-Afrika, Afrika met westers tintje

/Zuid-Afrika, Afrika met westers tintje
Zuid-Afrika, Afrika met westers tintje 2017-12-19T17:15:12+00:00

Zuid-Afrika is populair onder vakantiegangers van over de hele wereld. Het land heeft dan ook veel te bieden aan toeristen. Een goedkope vakantie boeken naar Zuid-Afrika is niet moeilijk. Het land is goed voorzien van hotels, lodges en vakantieparken. Kaapstad bereik je al na een kleine twaalf uur vliegen vanaf Schiphol. Zuid-Afrika is een vakantieland met veel diversiteit. Je treft er niet alleen grote en bruisende steden aan, maar ook heel uitgestrekte en prachtige natuur. Voor de beleving van het continent Afrika is Zuid-Afrika een prima basis.

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

De ‘place to be’ van Zuid-Afrika is voor de meeste mensen die op vakantie gaan naar Zuid-Afrika allereerst Kaapstad. Deze stad is al eeuwenlang beeldbepalend voor het land. De VOC schepen die onderweg waren naar Azië legden hier aan om nieuwe mondvoorraad in te slaan. Kenmerkend voor Kaapstad is de opvallende Tafelberg. Een afgeplatte berg die je al van verre zult herkennen. Net even voor de kust tref je bij Kaapstad Robbeneiland aan. Het eiland waar onder andere Nelson Mandela jarenlang gevangen zat. Andere bezienswaardigheden in en vlakbij Kaapstad zijn Kaap de Goede Hoop en Kasteel de Goede Hoop.

Nationale Parken

Een vakantie in Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de prachtige natuur die het land rijk is. Het heeft een groot aantal Nationale Parken binnen de landsgrenzen, waarvan het Krügerpark waarschijnlijk het bekendste is. Dit nationale park is al heel lang een populaire vakantiebestemming om ‘de grote vijf’ te gaan bekijken. Tijdens een excursie door het park is het de uitdaging om te trachten een neushoorn, een olifant, een luipaard, een leeuw en een buffel te zien.

Dat dit lang niet vanzelfsprekend is maakt de uitdaging des te groter.Voor hele andere natuur kun je afreizen naar bijvoorbeeld de Augrabies watervallen, de Cango grotten of Boulders Beach, waar pinguïns leven.