Zuid-Afrika, Afrika op z’n best

/Zuid-Afrika, Afrika op z’n best
Zuid-Afrika, Afrika op z’n best 2017-12-19T17:15:44+00:00

Zuid-Afrika trekt al jaar en dag duizenden toeristen naar zich toe. Het land heeft dan ook veel moois voor toeristen. Een bijzondere geschiedenis, een bijzondere natuur en een bijzondere cultuur. Zuid-Afrika is al eeuwenlang een smeltkroes van culturen en dat heeft zijn weerslag op het land. Juist die bijzondere geschiedenis is, naast de prachtige natuur, een reden waarom veel mensen het land willen bezoeken. Vanaf Schiphol ben je een krappe 12 uur onderweg om in Kaapstad te komen met het vliegtuig. Een goedkope vakantie boeken naar Zuid-Afrika is een aanrader.

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Ten eerste is Zuid-Afrika een groot land. Het aanbod van bezienswaardigheden is dat daarom ook. Maar toch zijn er welzeker enkele toppers te noemen. De grootste bezienswaardigheid waar het land duizenden toeristen mee trekt zijn de nationale parken. De bekendste is het Krügerpark, maar ook de vele andere parken zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

Andere bezienswaardigheden die je op het gebied van natuurschoon zou moeten bezoeken zijn de Augragies Watervallen, de Cango Grotten en Boulders Beach. Het laatst genoemde strand is de thuishaven van de grappige en bijna vertederende zwartvoetpinguïns.

Kaapstad en omgeving

Naast al het natuurschoon is er ook op stedelijk gebied voldoende te ontdekken aan bezienswaardigheden tijdens je vakantie naar Zuid-Afrika. Topper op dit gebied is uiteraard Kaapstad, waar Kaap de Goede Hoop, De Tafelberg en Robbeneiland je zeker een poosje zoet kunnen houden. Naast deze bezienswaardigheden is Kaapstad ook een stad waar veel te beleven valt op het gebied van vertier en uitgaan. Je kunt er op één van de vele terrasjes in de zon gaan zitten en genieten van de uitstekende Afrikaanse gerechten en cocktails die er geserveerd worden. Of urenlang uitkijken over zee op een stil strand bij de Mosselbaai. Hoe dan ook, Zuid-Afrika heeft alles in zich voor een echte topvakantie.