Zwitserse Alpen

/Zwitserse Alpen
Zwitserse Alpen 2017-12-19T17:16:08+00:00

Heidi en Peter. Dat zijn voor veel mensen nog steeds de eerste namen die opkomen bij de gedachte aan de Zwitserse Alpen. En treinen misschien ook. Want Zwitserland is beroemd om zijn spoorlijnen. En de stipt op tijd rijdende treinen. Volgens de overleveringen dan. Je kunt een vakantie naar de Zwitserse Alpen zowel voor in de zomer als in de winter boeken. ‘s Zomers bieden de Alpen veel natuurschoon, schitterende vergezichten en de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei bergsporten. ‘s Winters weten ze ook in Zwitserland prima hoe je een skigebied aantrekkelijk moet maken voor de bezoekers.

Bezienswaardigheden van de Zwitserse Alpen

Wat dé hoofdattractie van Zwitserland vormt zijn natuurlijk de Alpen zelf. De schoonheid van de natuur. De steile bergmassieven, de lieflijke dalen en de beroemde bergtoppen zoals de Matterhorn en de Jungfrau trekken jaarlijks massa’s toeristen naar het land. Zwitserland is geen lid van de Europese Unie en voert daarom nog altijd zijn eigen Zwitserse Franc als betaalmiddel. In de zomer kun je prima een vakantie naar de Zwitserse Alpen boeken in bijvoorbeeld de omgeving van Lausanne. Een levendige stad aan de oever van het Meer van Genève. Maar ook Basel, Bern en Bellinzona trekken veel bezoekers in de zomer.

Actie in de Zwitserse Alpen

De Alpen hebben veel te bieden als vakantiebestemming. Als je rust zoekt, dan zul je dit er zeker vinden. Maar ook als je meer activiteit op je lijstje hebt staan kun je in de Zwitserse Alpen terecht. Wandelen, klimmen, klettersteigen, paardrijden en mountainbiken kun je hier op heel veel plaatsen doen. Om maar eens een paar mogelijkheden te noemen. In de omgeving van de Walliser Alpen zijn mogelijkheden tot het maken van gletsjertochten en op of in één van de vele meren die het Alpenland rijk is kun je uitstekend diverse watersporten beoefenen.